Image Tientallen doven beweren als kind jarenlang seksueel misbruikt te zijn door 25 religieuzen in een doveninstituut in een dorp bij het Italiaanse Verona. Ze uiten hun beschuldigingen vandaag in het weekblad Espresso. Omdat de zaken verjaard zijn, is een strafrechtelijk onderzoek uitgesloten. Seksueel geweld. Zestig beweerde slachtoffers zeggen dat seksueel geweld, mishandeling en sodomie dertig jaar aan de orde van de dag waren in het instituut Antonio Provolo in Chievo. De dove minderjarigen zouden dagelijks geslagen zijn door de

paters van de Congregatie van de Compagnie van Maria. Het instituut vangt dove kinderen op van armlastige ouders.

Naam en toenaam
De nu volwassen doven wijzen 25 religieuzen met naam en toenaam aan als daders. Ook enkele leken zouden zich schuldig hebben gemaakt aan ontucht. De laatste meldingen van seksueel misbruik dateren van 1984.

Nul op het rekest
De slachtoffers zeggen dermate getraumatiseerd te zijn dat ze nu pas hun verhaal naar buiten durven brengen. Ze willen met hun getuigenis voorkomen dat kinderen misbruikt worden in een twee jaar geleden geopend nieuw instituut van de congregatie. De klagers zochten de publiciteit nadat zij naar eigen zeggen nul op het rekest hadden gekregen bij de diocesane curie en de kerkelijke rechtbank.

Klik hier om filmpje te bekijken.

 

Bron: Katholiek Nederland  - DovenNieuws.eu