Image Musical Daens toegankelijk voor doven. Goed nieuws! Studio 100 schakelt tolken Vlaamse Gebarentaal in bij één van de voorstellingen van de musical Daens. Deze musical, die sinds een maand in het voormalige postsorteercentrum Antwerpen X in Berchem wordt opgevoerd, is een enorm succes. Het verhaal speelt zich af op het einde van de 19de eeuw en gaat over de

sociale ellende in de textielfabrieken van Aalst. In al deze ellende ontluikt er een romance tussen arbeidster Nette en krantenverkoper Jan.
150.000 tickets gingen al de deur uit! Daarom wil Studio 100, in samenwerking met Intro, ook doven en slechthorenden de kans geven om van dit spektakel te genieten.
De volgende faciliteiten worden voor hen voorzien: • Tolken Vlaamse Gebarentaal zullen de musical aanpassen voor doven. Ook aan het onthaal wordt een tolk voorzien om dove personen goed te ontvangen en wegwijs te maken.
• Doven kunnen gebruik maken van een voelstoel. Intro lanceerde deze samen met Pioneer in Vlaanderen. Een voelstoel is een groot kussen dat je op een stoel kunt plaatsen. Dat kussen zet geluid om in trillingen zodat muziek voor doven voelbaar wordt. In combinatie met tolken Vlaamse gebarentaal wordt op die manier niet alleen de inhoud, maar ook het gevoel van de muziek weergegeven.
• Studio 100 heeft een ringleiding aangekocht. Een ringleiding zorgt ervoor dat storende omgevingsgeluiden weggefilterd worden voor personen met een hoorapparaat. Door hun hoorapparaat op de T-stand te zetten kunnen ze veel beter genieten van de musical.
Praktisch:
Getolkte voorstelling DaensWoensdag 17 december, 20 uurPost sorteercentrum Berchem
Inschrijven:
Doven kunnen inschrijven tot 8 december. Gelieve bij de inschrijving volgende zaken te vermelden:
X aantal mensen doof/horend/slechthorend
X aantal mensen willen gebruik maken van de ringleiding
X aantal mensen willen gebruik maken van de Tolken Vlaamse Gebarentaal
X aantal mensen willen gebruik maken van een voelstoel (aantal beperkt dus snel zijn is de boodschap!)
Je kunt kiezen tussen 2 prijscategorieën: categorie 1 (52,5 euro) of 2 (44,5 euro, reservatie- en verzendingskosten inbegrepen). Bij beide categorieën garanderen we voldoende zichtbaarheid van de tolken
Inschrijven kan bij Jelle van Intro via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473/77 06 17.
Intro is een project in samenwerking met Gelijke Kansen in Vlaanderen, de Nationale Loterij en de provincies Limburg, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

Via: Filip Heyninck, medewerker van studio 100, die een getolkte inleiding zal geven.

Bron:  Vertaald nieuws voor Doven