Image Op 12 April 2009 zal er een nieuwe cursus starten, Kindergebaren. De cursus Kindergebaren wordt gegeven door Lissa Zeviar en Anka Uittenbogert. Lissa Zeviar is al actief met Babygebaren, waarbij ze nu verder wil gaan met Kindergebaren. Anka Uittenbogert heeft een eigen bedrijf GebarenSter. Hierbij worden gebaren geleerd en aan mimiek gewerkt, zodat je op een andere manier, met je handen en expressie, een

verhaal verteld aan je kind.

Wij willen u vragen of u hier aandacht aan kunt besteden, en of u de informatie stuk hieronder op uw site kunnen zetten of door kunnen sturen naar uw e-mail groepenlijst.

Kindergebaren stuk:

Kindergebaren is een plek waar je kind spelenderwijs gebarentaal leert door middel
van verhaaltjes, spelletjes en liedjes in gebarentaal. Elke keer staat een thema uit de
belevingswereld van het kind centraal (bijvoorbeeld eten, spelen, gaan slapen).

Bijzonder is dat Kindergebaren is gericht op zowel dove als horende kinderen. De cursus
biedt kinderen zo een unieke kans om elkaars wereld beter te leren kennen en van elkaar te
leren. Door horende kinderen in contact te brengen met dove kinderen leren zij ook op een leuke manier zich te uiten; niet met hun stem maar met hun handen en expressie. Dove kinderen op hun beurt leren iets over horende kinderen en hun belevingswereld, en doordat zij op jonge leeftijd in contact komen met horenden wordt de integratie van twee kanten bevorderd. Door met elkaar te leren communiceren leren ze allemaal iets over elkaar en de gezamenlijke maatschappij. De horende gemeenschap is dan in staat om samen met de dovengemeenschap maatschappelijke bruggen te bouwen.
Het is vooral voor kinderen belangrijk om te ervaren dat niet alle kinderen opgroeien zoals zij dat zelf doen, dat sommige kinderen moeten leren omgaan met hun doofheid of met de doofheid van hun ouders. Door gebarentaal te leren kunnen horende kinderen ook iets opsteken over taal, en het leren van gebarentaal is zelfs nog goed voor hun eigen taalontwikkeling. Het is gebleken dat kinderen met kennis van gebarentaal op latere leeftijd een voorsprong hebben op het gebied van lezen, schrijven en spreken.

Onze doelgroep hierbij zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar oud. De cursus wordt door Anka Uittenbogert en Lissa Zeviar gegeven. De eerste proef-groep gaat van start op zondag 12 april van 13.00 - 14.00 uur in de Tolkresj, Tolstraat 158A, Amsterdam. De prijs is € 5 per kind. (Elk kind moet vergezeld worden door een volwassene). Inschrijven kan via de email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor meer informatie kun je kijken op www.babygebaren.nl.

Wilt u meteen lid worden van de mailing, schrijft u zich dan meteen in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: DovenNieuws.eu