Image Om tegemoet te komen aan mensen met tinnitusklachten, heeft Beltone een specifiek apparaatje ontwikkeld die de waarneming van het onaangename geluid draaglijker maakt. De Tinnitus BreakerTM produceert een zacht geluid, dat is samengesteld uit verschillende frequenties en is ontworpen om -in combinatie met behandeling- het tinnitusgeluid minder opvallend te maken. De hersenen passen zich aan aan deze nieuwe manier van geluiden ontvangen en de emotionele spanning die gepaard gaat met tinnitus neemt af.

Er kampen miljoenen mensen met tinnitus. De meerderheid hiervan is slechthorend. Tinnituspatiënten horen een bepaalde piep die uit het hoofd of het oor vandaan lijkt te komen, maar die niet door anderen te horen is. Het geluid kan in toonhoogte variëren van een lage brom tot een hoge piep en in sommige gevallen kan het de levenskwaliteit behoorlijk negatief beïnvloeden, wanneer de tinnitus elke dag wordt ervaren.

"De Beltone Reach is nu al een van de meest geavanceerde en gebruikersvriendelijke hoorinstrumenten die er op dit moment op de markt zijn, zegt John Cariola, productleider van Beltone. "The Tinnitus Breaker biedt een waardevol voordeel voor onze klanten die tinnitus hebben."Cariola voegt hier aan toe dat tinnitus en gehoorverlies niet twee op zichzelf staande omstandigheden zijn. Sterker nog, zo'n 70 procent van de patiënten die tinnitus ervaren heeft tevens een bepaalde mate van gehoorverlies.

Patiënten met tinnitus kunnen hun plaatselijke Beltonewinkel inlopen voor een test, om de exacte mate te bepalen van de tinnitus die zij ervaren en de invloed die het uitoefent op hun dagelijkse leven. De Beltone-medewerker kan het niveau van de tinnitus vaststellen en een plan van aanpak ontwikkelen om de tinnitus draaglijk te maken.

Bron: Het Sein - DovenTV