Image Na een zware strijd met de geheime dienst mag hij zijn BlackBerry houden. Barack Obama is de eerste president die mag mailen vanuit het Witte Huis. Ondanks fors verzet van zijn beveiligingsmensen en de geheime dienst, is de kogel door de kerk: Obama kan zijn BlackBerry houden. Obama is verslaafd aan zijn smartphone, waarmee hij zowel kan bellen als e-mailen, maar moest die opgeven toen hij president werd. Dat wilde hij niet en de afgelopen twee maanden voerde hij publiek campagne om zijn 'BarackBerry' te mogen houden. Toch was hij niet gerust op de

uitkomst. "Ze gaan het ding uit mijn handen trekken", voorspelde hij in de New York Times. Binnenskamers vroeg hij wanhopig of er niet een manier was om president te zijn én in de huidige tijd te kunnen leven. Dat bleek mogelijk, hoewel er geen details over de veiligheidsmaatregelen zijn vrij gegeven. Obama mag met een klein clubje naasten bellen en mailen via zijn BlackBerry.

Inmiddels heeft hij twee e-mails gestuurd, om te kijken of het echt werkt.

Witte Huis gaat open
Politiek commentatoren juichen de stap van Obama toe. Het Witte Huis verandert volgens hen in een Ivoren Toren door het gebrek aan moderne communicatiemiddelen. De president spreekt voornamelijk zijn getrouwen in Washington en raakt het contact kwijt met de mensen in het land. Nu Obama toch mag mailen, blijft hij op de hoogte van wat speelt buiten het politieke centrum.

President Bush sloot bij zijn aantreden acht jaar geleden wel zijn e-mailadres af.

Bron: www.z24.nl - DovenNieuws.eu