Image Vroeger was je al blij dat je videorecorder de ondertiteling van Nederlandse tv-programma’s kon opnemen. Wij (studio) proberen jullie wat meer uit te leggen over de nieuwe ontwikkelingen. Er bestaan tegenwoordig een aantal nieuwe mogelijkheden om je favoriete Nederlandstalige tv-programma’s op te nemen met ondertiteling als je digitale televisie hebt! Als je digitale televisie wilt 

ontvangen moet je hiervoor een speciale decoder aanschaffen. De digitale decoder is een apparaat waarmee je digitale tv kan krijgen. Door deze decoder krijg je ook beter beeld, dit verschil is vooral goed zichtbaar bij LCD en plasma televisies.
 

Zodra je de digitale decoder hebt aangeschaft kan je hierop je DVD-recorder, HDD (hard disk drive) of videorecorder aansluiten. Zorg ervoor dat de decoder aanstaat met teletekstpagina 888 ingeschakeld. Bij het afspelen zal de ondertiteling zichtbaar zijn. Er bestaan tegenwoordig ook apparaten die beide combineren. Dat is een digitale decoder met ingebouwde HDD. De HDD is een harddiskdrive, waarmee je vele uren kan opnemen op een harde schijf. De programma’s die je hebt opgenomen op de HDD van de digitale decoder kan je dan echter niet branden op een DVD of opnemen op een videoband.

 

Wil je meer weten over digitale televisie of over de genoemde apparatuur, dan kun je contact met ons opnemen.

Bron: Dovenclubhuis.nl  

 

Voor meer informatie zie www.kieskeurig.nl