Image - OOST-SOUBURG - Als alles meezit, begint Omroep Zeeland op 1 april volgend jaar met de ondertiteling van televisieprogramma's voor doven en slechthorenden. Het wekelijkse nieuwsoverzicht is het eerste programma dat daarvoor in aanmerking komt. Maar directeur M. Schoonen waarschuwt voor te hooggespannen 
verwachtingen. "Het is complex en duur. Als het tegenzit, kan het ook nog heel lang duren."

De Zeeuwse Stichting Welzijn Doven pleit al lang voor ondertiteling van de tv-programma's van de regionale omroep. Vorige maand beloofde gedeputeerde H. van Waveren dat hij de Staten zou informeren over gesprekken die hij hierover met Omroep Zeeland zou voeren. Dat heeft hij gisteren gedaan.

De komende jaren wil de omroep een technische vernieuwing doorvoeren. Ook wordt per 1 april een nieuwe programmering ingevoerd, met veel nieuwe en verrassende programma's 'waarin de Zeeuwen zich herkennen'. Het hele bedrijf zal dan ook op een nieuwe vormgeving overgaan.

In de voorbereiding voor de technische vernieuwing wordt de mogelijkheid van ondertiteling meegenomen. Schoonen hoopt eind dit jaar te weten wat er allemaal mogelijk is en hoeveel het kost. Voor ondertiteling is extra geld van de provincie nodig, stelt ze, ook al meldt Van Waveren dat de omroep de laatste jaren financieel wat meer armslag heeft gekregen. Ook voor een internetredactie heeft de omroep zelf te weinig geld.Omroep Zeeland streeft er naar vanaf 1 april televisieprogramma's te ondertitelen; maar als het tegenzit, kan het langer duren.

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant