Image Meggie Olijslagers, onlangs afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft haar onderzoek, naar de communicatie tussen dove, slechthorende en horende collega’s, met succes afgerond. Uit het onderzoek komt naar voren dat, hoewel dove en slechthorende medewerkers over een aantal communicatiesituaties tevreden zijn, er nog altijd veel ruimte
voor verbetering is. Iets meer als 50 dove en slechthorende medewerkers hebben meegewerkt aan het onderzoek. Helaas hebben slechts 16 horende collega’s een enquete ingevuld. Desondanks heeft het onderzoek toch nuttige conclusies opgeleverd.

Zowel horende als ook dove en slechthorende medewerkers zijn redelijk positief over de communicatie met hun horende, dove, slechthorende collega. Opvallend is wel dat horende medewerkers over het algemeen positiever zijn dan dove/slechthorende medewerkers zelf.

Verbeteringen kunnen plaatsvinden als:

? Leidinggevenden (in samenwerking met andere afdelingen) meer en betere informatie geven over arbeidsvoorwaarden, mogelijkheden voor promotie en over wat wordt verwacht van de dove of slechthorende medewerk(st)er;

? Horende collega’s hun communicatie beter aanpassen tijdens vergaderingen en pauzes (om de beurt praten, langzamer praten en zorgen dat de spreker duidelijk te zien is);

? Horende collega’s meer informatie geven aan hun dove/slechthorende collega als deze een vergadering niet heeft bijgewoond of iets heeft gemist tijdens de vergadering;

? Leidinggevende en horende collega’s minder “grapjes” maken over doofheid of slechthorendheid;

? Horende collega’s en leidinggevenden meer openstaan voor ideeën van dove en slechthorende collega’s, hen serieus nemen en meer met hen bespreken dan alleen oppervlakkige zaken.

Tot slot blijkt uit het onderzoek dat dove en hardhorende medewerkers graag vaker zouden pauzeren met horende collega’s en meer contact zouden willen hebben met hun leidinggevende.

De onderzoekster wil alle mensen die hebben meegewerkt aan het onderzoek hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Zonder jullie had dit onderzoek niet kunnen plaatsvinden!

Mocht je het onderzoek in zijn geheel willen ontvangen (Let op: het onderzoek is in het Engels geschreven) stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

en je krijgt het document per mail toegestuurd.

Bron: DovenTV