Image Samen met vrijwilligers is producent Advanced Bionics een CI-Contact Netwerk gestart. Dit netwerk (www.bionicear.net ) levert informatie en ondersteuning aan mensen die een cochleair inplantaat hebben, of zij die dit overwegen.Een cochleair implantaat geeft zeer slechthorende of dove kinderen en volwassenen de mogelijkheid om – in zekere mate - weer te 
kunnen horen. Doordat het implantaat operatief ingebracht wordt, en het uiteindelijke resultaat per persoon verschilt, is er grote behoefte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en te leren van de ervaringen van anderen.

Het CI-Contact Netwerk (www.bionicear.net) bestaat uit een groep vrijwilligers uit Nederland en België die allemaal een cochleair implantaat van Advanced Bionics hebben en pure ervaringsdeskundigen zijn. Zij bieden ondersteuning voor, tijdens en na de implantatie aan kandidaten en hun familie en helpen bij de uitdaging om weer te kunnen horen. Contact Netwerkers nemen ook deel aan verschillende activiteiten en geven voorlichting over cochleaire implantaten.

Bionicear.net
De website (www.bionicear.net) is een levendig platform. Het biedt persoonlijke ervaringen uit de eerste hand. Maar ook tips en informatie over het dagelijks leven met een cochleair implantaat en de mogelijkheid om vragen te stellen aan het team van vrijwilligers. Mensen die zich aanmelden kunnen deelnemen aan discussies, hun eigen profiel onderhouden en worden via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen.

Wilt u meer weten over het CI-Contact Netwerk, of in contact komen met een vrijwilliger, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advanced Bionics is wereldwijd leider in de productie en levering van cochleaire implantaten (CI): www.bionicear.com

Bron: doof.nl