Image Dan willen wij graag het verhaal van uw kind, uzelf en de school horen. Op 1 februari is het project ‘Natuurlijk welkom op school’ van start gegaan. Het project richt zich op ouders van kinderen met een beperking die kiezen voor het regulier onderwijs. Uw kind kan een lichamelijke beperking hebben of een verstandelijke beperking, een chronische ziekte, autisme, een psychiatrische beperking enzovoort. Goede voorbeelden: We gaan een informatiemap ontwikkelen en een  brochure met goede voorbeelden. De informatiemap geeft ouders handvatten op het moment dat zij kiezen voor de reguliere school in de buurt:
Hoe pak je het aan? Hoe zorg je ervoor dat je een goede gesprekspartner bent voor de school?
Waar kun je hulp vinden? Enzovoort.
In de brochure worden goede voorbeelden beschreven. Goede voorbeelden verdienen navolging. Ze kunnen een inspiratiebron vormen voor andere ouders. We richten ons op het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.
Ervaringen
Het gaat om ervaringen van de leerlingen, hun ouders en de school zelf. Zij worden geïnterviewd over hun ervaringen, de problemen die ze hebben overwonnen en hoe ze het nu beleven. Van de leerling worden, in overleg, op school foto’s gemaakt voor de brochure en de werkmap.

Willen u en uw kind hieraan meewerken? Geldt dat ook voor de school waarop uw kind zit?
Neem dan contact op met Gerda van Piggelen (030 – 291 66 55) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Bron: CG-Raad / DovenTV