Image Het programma Pubers! van TV Gelderland staat dinsdag 25 maart in het teken van doof- en slechthorendheid. U ziet Harm Edens in gesprek met de dove Jeanine Ottink en haar ouders. Hoe is het om niet te kunnen horen en hoe reageert je omgeving daarop. In Pubers! doet Jeanine Ottink haar verhaal. Jeanine is aan één oor helemaal doof en aan het andere zeer slechthorend. Op de middelbare school werd ze hiermee vaak gepest, en ook nu ze op het ROC zit is het niet altijd even gemakkelijk.

Om te begrijpen wat mensen zeggen moet Jeanine door middel van liplezen begrijpen wat gezegd wordt. In een drukke omgeving krijgt ze dus de helft niet mee. Ze vindt het vervelend om steeds te moeten vragen of iemand wil herhalen wat er is gezegd en ze voelt zich vaak buitengesloten.

Aan Harm Edens laat zij weten hoe het is om als jongere slechthorend te zijn. Ook de ouders van Jeanine zijn in de uitzending.

Pubers! ziet u 25 maart vanaf 18.20 uur (daarna ieder uur herhaald) en is vanaf 21.20 ondertiteld via tt 888. Op TV maar ook overal via internet (real time en via uitzending gemist) te bekijken. ‘Uitzending gemist’ is niet ondertiteld.

Bron: doof.nl