Image Siemens heeft een revolutionaire hooroplossing op de markt gebracht. De nieuwe Pure is wellicht het kleinste hoortoestel ter wereld dat zoveel geavanceerde technologie in zich heeft. Je kunt er niet alleen heel goed en comfortabel mee horen, maar uitgerust met TEK is het mogelijk om draadloos te communiceren met radio, telefoon of televisie. Siemens heeft de eerste dragers naar

hun ervaringen gevraagd.

Mevrouw Iburg, 69 jaar, Zoetermeer

“Ik heb meerdere toestellen geprobeerd. Met de PURE was het liefde op het eerste gezicht. Ik deed dit nieuwe hoortoestel in en ik dacht meteen “dit is beter dan ik ooit gehad heb”. De pratende mensen om mij heen kon ik ineens goed verstaan!

Ik ben slechthorend aan mijn linkeroor. Eerst liep ik met een grote `knol` achter mijn oor. Het leek net of ik een flapoor had, vreselijk. Ik was in mijn werkende leven mode-ontwerpster; mijn oren verborg ik achter mijn lange haren.

Nu merk ik niet eens dat ik een hoortoestel in heb. Het is zo klein en licht. Ik kan ze makkelijk in en uit doen. Mensen uit mijn omgeving zijn verbaasd dat het toestel zo klein is en dat het toch zo goed werkt. Niemand ziet het. Als ik badminton of fitness, houd ik het toestel gewoon in. Het irriteert zelfs niet als ik het warm heb.

Ik ga steeds meer wennen aan mijn nieuwe gehoor. Zowel de hoge als de lage tonen hoor ik nu veel beter. Telefoongesprekken zijn weer leuk voor me. Ik herken nu zelfs de stemmen. Bovendien hoef ik niet meer zo hard te praten en ik houd het veel langer vol. Je kunt een aparte telefoonstand instellen op het toestel, ideaal. Ook liefhebbers van de schouwburg kunnen een bepaalde stand inschakelen. In een restaurant zitten gaat nu ook beter. Met de afstandsbediening kan ik omliggende geluiden reduceren.

Dit hoortoestel past gewoon bij me, ik voel me er zo lekker bij. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb om het aan te schaffen. Want ik kan voor datzelfde bedrag wel een jas van Prada kopen, maar daar hoor ik niet mee...”

Bron: doof.nl