Image Oproep aan alle dove en slechthorende kinderen (en broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes....) in Nederland!  Hoi allemaal, Afgelopen week kreeg ik een mailtje van mevrouw Petterson Khoja. Zij is geboren in Afghanistan, maar woont nu in Nederland. Toch gaat ze nog best wel vaak weer terug naar Afghanistan, want daar woont ook haar familie. En in het dorp waar ze geboren is, wonen ook twee dove kinderen: Rashed (11 jaar) en Dieba (7 jaar). Ze zijn broer en zus. Rached en Dieba hebben het niet zo goed voor elkaar als wij in Nederland. Er is voor hun geen speciale school, en ze leren geen gebarentaal. De kinderen op de gewone school vonden het maar gek dat Rashed en Dieba niet kunnen horen en niet goed kunnen praten. Daarom werden ze gepest. En nu kunnen ze helemaal niet meer naar school!

Deze zomer gaat mevrouw Petterson Khoja weer bij haar familie op bezoek. En ze neemt ook een cadeautje mee voor Rashed en Dieba: het Gebarenwoordenboek voor Kinderen van het Nederlands Gebarencentrum. In de tijd dat ze in Afghanistan is gaat ze proberen om Rashed, Dieba en hun familie zoveel mogelijk gebaren te leren. Dat is natuurlijk heel erg fijn!

Maar wij willen heel graag ook wat doen voor deze twee kinderen. Daarom willen we jullie allemaal vragen om een tekening te maken, en een foto van jou (misschien met je familie, of broertjes / zusjes) en die op te sturen naar ons. Wij zullen daar een mooi boekje van maken en deze meegeven aan mevrouw Petterson Khoja, speciaal voor Rashed en Dieba.

Weet je waarom het zo belangrijk is dat we dat doen? Dan weten Rashed en Dieba dat er nog meer dove en slechthorende kinderen zijn, dat ze niet de enigen zijn. En natuurlijk ook omdat het gewoon hartstikke leuk is om van kinderen uit een ander land een tekening en een foto te krijgen.

Doe je mee?
Stuur je tekening en je foto op naar:

Stichting Zo Hoort Het
Rashed en Dieba
Marco Pololaan 281
3526 GD Utrecht

Of scan het in en mail het naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen dat we héél veel tekeningen krijgen!!

Bron: DovenTV