Image Rijles instructiefilms nu online via www.Rijleshulp.nl . Bekijk het filmpje met ondertiteling.  De nieuwe website www.Rijleshulp.nl is - met behulp van instructiefilms en duidelijke samenvattingen - toonaangevend op het gebied van autorijlessen. Rijleshulp.nl kan zowel voor beginnende als voor ervaren autobestuurders (ook voor doven en slechthorenden) een goed hulpmiddel zijn. Als men te veel informatie heeft gekregen tijdens rijlessen of te gestresst is om een bepaalde handeling in het verkeer te verrichten, kan men thuis op zijn gemak handelingen via de site opnieuw bekijken. Men heeft dan de keuze om allerlei instructiefilms te volgen. Er wordt stapsgewijs verteld welke handelingen moeten worden verricht.

Rijleshulp.nl is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben naast hun huidige rijopleiding. Maar er zijn ook veel rijbewijsbezitters die lang niet gereden hebben en een geheugensteuntje nodig hebben bij sommige vaardigheden (bijv. file-parkeren, vak parkeren, keren, halve draai, stop-opdracht). In de instructiefilms ziet men hoe een lesonderdeel uitgevoerd dient te worden. Daarna krijgt men stap voor stap te zien en te horen wat de belangrijkste kijkmomenten zijn en welke handelingen men moet uitvoeren. Aan het einde van de instructiefilm geven wij een aantal belangrijke tips. Men kan ook via de website een samenvatting downloaden die men thuis kan bekijken. Op deze samenvattingen staan duidelijke 3D-afbeeldingen van de bijzondere manoeuvres stapsgewijs afgebeeld. Bij elke afbeelding staat er tekst en uitleg bij.

Leerlingen die zichzelf thuis goed voorbereiden voor de lesonderdelen zijn niet helemaal afhankelijk van de rij-instructeur en hebben na verwachting minder tijd nodig voor de uitleg tijdens de les en uitvoering ervan. Zo besparen ze extra tijd en geld uit die ze voor andere oefeningen kunnen gebruiken. De instructiefilms, welke na betaling (via internetbankieren met iDEAL), zijn te bekijken vanaf € 3,00 en de samenvattingen zijn te downloaden vanaf € 1,80.
Bron: Verstuur Persbericht (persbericht) - Berlicum,Brabant,Netherlands - DovenNieuws.eu