Image DEN HAAG - De 24-jarige Herman Sarioglu uit Den Haag heeft na twee jaar zijn opleiding aan het ID College in Leiden moeten beëindigen, omdat zijn slechte gehoor het onmogelijk maakt om apothekersassistent te worden. Hij is woedend op de school: ,,Ik heb twee jaar voor niets een studie gevolgd. Het ID College had me vooraf moeten waarschuwen, dan was ik uiteraard niet aan een dergelijke opleiding begonnen.'' Sarioglu heeft over de gang van zaken een klacht ingediend bij de school en de  landelijke geschillencommissie voor het middelbaar beroepsonderwijs. De Hagenaar voelt zich door het ID College misbruikt en wil dat de school op de vingers wordt getikt.

Hij kwam er volgens eigen zeggen pas aan het einde van het tweede studiejaar achter dat hij niet geschikt was voor de functie van assistent. Hij liep toen hij stage bij een apotheek in Leiden. Door zijn slechthorendheid had Sarioglu moeite om de klanten aan de balie te verstaan.

De situatie is voor hem extra wrang, omdat hij eerder, in zijn ogen ook al voor niets, bij een ander mbo-instituut een 3-jarige opleiding facilitaire dienstverlening had gevolgd. Hij wilde grondsteward op Schiphol worden.

,,Na mijn afstuderen kwam ik er echter al snel achter dat ik door mijn slechthorendheid geen kans op een baan maakte.\'\'

Het ID College onderzoekt de apotheekkwestie. Een woordvoerster: ,,Het zou heel vervelend zijn als deze student onvolledig is ingelicht.\'\' De Gehandicapten Raad bleek gisteren niet voor een reactie bereikbaar.

Bron: AD - DovenNieuws.eu