Image Slechthorende werknemers zijn bijna drie maal zo vaak vermoeid als werknemers met een goed gehoor. Van de slechthorenden heeft ruim 50 procent behoefte aan herstel na het werk tegen twintig procent van de goedhorende collega's. Dat blijkt uit het onderzoek 'Moe van het werk'  van de Universiteit Maastricht en Arbeidscentrum Viataal. Naar schatting worden 200 duizend mensen door slechthorendheid gehinderd in hun functie. Slechthorenden  zijn vaak doodop, soms 

gevolgd door uitval en burn-out. Volgens de onderzoekers moet deze groep mensen veel energie steken in de communicatie en het luisteren.

Mede door de moeizame communicatie heeft ruim 60 procent van de slechthorenden moeite met het omgaan met problemen. Van de goedhorende collega's heeft 21 procent hier moeite mee.

Volgens de onderzoekers moeten slechthorenden beter worden begeleid. Dat betekent verstrekking van goede hulpmiddelen als hoortoestellen, maar het verwerven van sociale steun is volgens hen net zo belangrijk. Aan het onderzoek deden 150 mensen mee.

De week van het oor is zaterdag van start gegaan. De week is bedoeld om werkgevers te stimuleren werk te maken van de opsporing en begeleiding van slechthorenden.
In totaal nemen 337 organisaties deel aan de week.

Bron: allesvan.nl