Image De vrouw die afgelopen weekend vermoord werd gevonden in een eenkamerappartement in woontoren het Strijkijzer in Den Haag, blijkt de 32-jarige dove Sachaira Selassa te zijn. Het slachtof- fer is volgens vrienden zeker door twee personen zaterdagavond om het leven gebracht in de flat op de vijftiende etage. Zondagnacht werd Sachaira uit Den Haag door agenten gevonden, nadat er bij de meldkamer een anonieme tip was binnengekomen.
Hoe de vrouw om het leven is gekomen, wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. Hoewel vrienden stellen dat Sachaira verkracht is, stelt de politie Haaglanden dat ze geen enkele aanleiding hebben om aan een seksueel misdrijf te denken.
De lugubere dood van de Haagse is als een bom ingeslagen bij woongroep Hagehorst in Den Haag, waar zij jarenlang heeft gewoond. Hagehorst vangt mensen op die een auditieve en verstandelijke beperking hebben. „We zijn enorm geschokt door deze afschuwelijke gebeurtenis”, zegt regiodirecteur Peter Kemp van Stichting Philadelphia Zorg, waar Hagehorst ondervalt. Om het politieonderzoek niet te frustreren wil hij verder niet ingaan op de dood van de van oorsprong Antilliaanse Sachaira. De 24-jarige Hagenaar die afgelopen zondagmiddag in Zoetermeer is gearresteerd, zit nog steeds vast op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de Haagse. De politie sluit niet uit dat er meerdere arrestaties volgen. Het onderzoek naar de moord is in volle gang.
De politie is daarnaast op zoek naar getuigen en heeft in het Strijkijzer een aantal posters opgehangen met daarop een oproep aan bewoners of bezoekers die iets verdachts in en om het gebouw hebben gezien, zich te melden.

Bron: De Telegraaf