Image Studeren: het is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u op een kruispunt in uw leven staat. Toch is het lang zo gek nog niet om de gedachten eens te laten gaan over de vraag wat een goede cursus of opleiding kan betekenen. Maakt u zich geen zorgen over belemmeringen vanwege een auditieve beperking. Iedereen heeft wel eens het gevoel dat hij meer uit zijn leven kan halen dan hij op dit moment doet. Opeens overvalt het gevoel u dat het leven dat u nu leeft nog een heleboel geheimen voor u heeft. Of u wordt plotseling overvallen door de angst dat u de verkeerde weg bent ingeslagen en dat u daaraan niets meer kunt veranderen. Misschien bent u ontevreden met uw huidige opleiding of uw werk, of had u er in ieder geval meer van verwacht. U heeft het gevoel dat er veel meer in u zit en heeft genoeg van die routine die uw hersenen in slaap doet sukkelen. Of u heeft juist moeite om anderen op het werk bij te benen, omdat u met veel vragen zit. Maar kunt u daaraan iets doen? Durft u wel van dat pad af te wijken?
Zo ja, vormt uw handicap daarbij geen belemmering? In deze brochure zal blijken dat er ook voor u veel meer mogelijk is dan u denkt.
 
Studeren: het is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u op een kruispunt in u leven staat. Een handicap zorgt vaak al voor zoveel belemmeringen dat studeren onmogelijk lijkt. Toch is het lang zo gek nog niet om de gedachten eens te laten gaan over de vraag wat een goede cursus of opleiding kan betekenen. Zeker als u uitgekeken bent op het werk dat u nu doet, of op die studie waarvan u zoveel meer had verwacht. Het is zeker de moeite waard om uw gedachten te laten gaan over ontplooiing om alsnog uw wens in vervulling te laten gaan. Maakt u zich geen zorgen
over belemmeringen, want de Open Universiteit denkt met u mee.

In de bovengenoemde brochure vindt u een bloemlezing van studie-ervaringen van mensen met een functiebeperking of chronische ziekte biedt u een kijkje in de keuken van deze studenten van de Open Universiteit Nederland. De Open Universiteit vindt het belangrijk dat zij de kans krijgen om hun talenten optimaal te benutten. Daardoor krijgen mensen met een functiebeperking of chronische ziekte de mogelijkheid zoveel mogelijk te participeren in de maatschappij.
U kunt contact opnemen met Ignace Laval, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: NVVS