Image Paul de Leeuw heeft er zin in, om vijf avonden in een uitverkocht (bijna dan) Gelredome te staan voor Symphonica in Rosso. Gisteren in RTL Boulevard vertelde hij in geuren en kleuren over het muziekevenement. Natuurlijk had hij ook nieuws. Zo zal Anneke Grönloh voor 99% zeker niet optreden tijdens de concertreeks. Ook komt er geen grote internationale artiest, welke Marco Borsato vorig jaar nog wel had in de vorm van Lucie Silvas. Wel komt Mirjam Stolk terug. Zij zong tijdens Mooi Weer de Leeuw een nummer met hem... in gebarentaal!

De samenwerking met Anneke Grönloh is breed uitgemeten in de pers. De twee leefden jarenlang gebrouilleerd nadat Paul de Leeuw de zangeres persifleerde op televisie. Maar Paul zocht toenadering in een brief. "Die brief stuurde ik in vertrouwen en had binnenskamers moeten blijven. Dat is niet gelukt, voor ik het wist had Wilma Nanninga de brief op haar bureau."

Anneke vertelde vervolgens best te willen komen, maar dan wel voor een flinke smak geld voor het goede doel. "Het is uiteindelijk niet gelukt. Dat was geen geldkwestie, maar we hadden angst dat zij niet goed uit de verf zou komen in een vol en druk stadion. In goed overleg besloten we er van af te zien", aldus Paul. Dus Anneke Grönloh komt niet? "Dat zien we pas als het zover is", sloot hij cryptisch af.

Paul de Leeuw nodigt meerdere gasten uit. Naast Cor Bakker en Marco Borsato komen ook Adje, Edsilia Rombley en Jan Smit langs. Ook Mirjam Stolk maakt haar rentree. Zij is doventolk en wilde afgelopen seizoen dolgraag met Paul een liedje zingen. Dat was een groot succes. "Mensen gaven met stip op één aan dat fragment nog eens terug te willen zien. Waarschijnlijk opent zij de show", verklapte Paul. "Ik wil alleen maar gasten hebben die ik ook thuis aan de keukentafel zou uitnodigen."

Jaja, het klinkt alsof het een heel gezellig feestje gaat worden daar in Arnhem begin november. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bron: http://nlpop.blog.nl