Image Voor de ongeveer 500.000 Nederlanders met een hoortoestel is het gebruik van geluidsapparatuur soms lastig. Het hoortoestel moet worden afgedaan of worden bijgesteld om de andere apparaten te kunnen gebruiken, zodat er geen storing of hinderlijke piep optreedt. Siemens introduceert vandaag een nieuwe innovatie: TEK. Dit is een communicatiesysteem waarmee dragers van een hoortoestel een  MP3-speler, GSM, televisie, stereoinstallatie en zelfs de PC direct via het hoortoestel kunnen beluisteren. Indien de gebruiker bijvoorbeeld televisie kijkt en de telefoon rinkelt, dan zal Tek het televisiegeluid uitschakelen en het telefoonsignaal door beide hoortoestellen hoorbaar maken. Na het telefoongesprek krijgt u opnieuw het geluid van de televisie te horen. In onze huidige maatschappij willen mensen graag betrokken blijven bij nieuwe ontwikkelingen. Nu de in techniek geïnteresseerde 'babyboomers' ouder worden, wil Siemens ervoor zorgen dat mensen met een gehoorprobleem kunnen profiteren van het plezier en de voordelen van de nieuwste communicatietechnologieën. Tek is speciaal ontwikkeld voor de gebruikers van de nieuwste generatie geavanceerde hoortoestellen. Hierdoor voelen hoortoesteldragers zich verbonden met hun wereld.

Tek van Siemens zorgt voor een rechtstreekse verbinding met de persoonlijke apparatuur van gebruikers. Hiermee kunnen dragers van hoortoestellen bellen met behulp van een draadloos of mobiel telefoontoestel met Bluetooth. Door het signaal draadloos naar beide apparaten te sturen, signaleert Tek binnenkomende oproepen waardoor het hoortoestel als het ware verandert in een virtuele headset met handsfree-functie.

Televisie kijken wordt nu wel heel comfortabel. Een eenvoudig te installeren Bluetooth zender maakt deel uit van Tek. Deze zender kan met vrijwel elke televisie of stereo-installatie verbonden worden. Tek verstuurt audiosignalen draadloos en simultaan naar beide hoortoestellen, waardoor een echt stereo-effect ontstaat. En dankzij een nieuw ontwikkelde techniek kunnen gebruikers hun favoriete programma bekijken, zonder de hinderlijke signaalvertragingen en echo's die bij conventionele Bluetooth-techniek ontstaan. Bovendien kunnen gebruikers met Tek luisteren naar hun favoriete muziek: het stereogeluid wordt draadloos van het audiosysteem of de MP3-speler rechtstreeks naar de hoortoestellen gestuurd.

Tek van Siemens is beschikbaar voor alle Pure 700 en Pure 500 hoortoestellen.

Meer informatie vindt u op internet: www.siemens.nl/hoortoestellen

Beeldmateriaal van TEK is terug te vinden op: www.siemens.nl/persconferentie_sat

 

Image

Bron: Siemens

 

 

 

 

 

 

========================================================================================

 NXP maakt chip in gehoorapparaat 

Image NXP heeft in samenwerking met het Zwitserse Phonak een ultrazuinige radiochip ontwikkeld voor de nieuwste gehoorapparaten. Dat schrijft De Gelderlander. Dankzij de samenwerking tussen NXP en Phonak kunnen doven en slechthorenden straks het signaal van bijvoorbeeld hun mobieltje via het gehoorapparaat ontvangen en mp3-muziek beluisteren. Het apparaat dat deels in Nijmegen is ontwikkeld, communiceert met een kastje dat op de borst kan worden gedragen

Bron: Nijmegen nieuws