Image Leerlingen, medewerkers en ouders in een school in Pembrokeshire in Engeland leerden gebarentaal om het leven van een doof jongetje wat te vergemakkelijken. Iedereen volgde lessen zodat ze kunnen communiceren met de zeven jaar oude Ryan Hounsome. Zijn moeder zegt dat de collectieve  inspanning een heel groot verschil maakt bij het dagelijks schoolgebeuren. Dit is heel fijn voor Ryan, iedereen was fantastisch.

Ryan is helemaal doof en leerde gebaren vanaf zijn tweede levensjaar. Toen bekend werd dat Ryan naar hun school zou komen, volgden alle leerkrachten gebarentaalles tijdens hun lunchpauze. Zes onder hen volgden de volledige BSL Stage One cursus. Ondertussen volgden ook heel wat kinderen en ouders gebaren op school.

Deze week kregen ze hun getuigschrift. Vroeger zouden de kinderen misschien gedacht hebben dat ze moesten roepen tegen Ryan, dat hij hen dan wel zou horen. Nu weten ze dat ze hem op de schouder moeten tikken en gebarentaal gebruiken.

De verantwoordelijke van het gemeentelijk onderwijs voor dove kinderen plant nu al om de leerkrachten van Ryan zijn volgende school ook gebaren te laten leren.

Bron: htpp://news.bbc.co.uk en http://www.doventv.nl/