Image Twee studenten van de Academie voor Popcultuur uit Leeuwarden zijn een project gestart waarin ze zelf een dag “doof” door het leven zullen gaan.Deze actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de Stichting Plotsdoven en dove mensen in het algemeen. Een dag lang geen hoorbaar contact met de buitenwereld. De enige mogelijkheid tot communicatie zijn de middelen die dove mensen ook

tot hun beschikking hebben; Gebarentaal, liplezen en je boodschap overbrengen via papier.
Voor muzikanten is het gehoor misschien nog wel het meest belangrijke gereedschap en kan in sommige gevallen hun sleutel tot succes zijn. Mensen die plotsdoof zijn geworden hebben ooit allerlei alledaagse geluiden gekend. Dat is anders voor mensen die al hun hele leven lang doof zijn. Mensen die plotsdoof zijn geworden hebben dus ook ooit geweten hoe hun lievelingsmuziek klonk en weten dus wat ze nu moeten missen.

Met deze insteek zijn Ruben van Bennekom & Timo Zwaga, studenten van de Academie voor Popcultuur, aan de slag gegaan. Het benaderen van de media is de eerste stap die zal worden gemaakt, alvorens de actie daadwerkelijk uitgevoerd wordt.
De twee studenten zullen, gevolgd door de camera, de dagen door moeten zien te komen met de middelen die voor handen liggen. Op hun weblog, voorwathoortwat.web-log.nl, zullen zij de recente ontwikkelingen van hun project bekend maken.

Op donderdag 19 juni zullen de twee jongens hun ''halve dag doof''-actie uitvoeren en van 9:00 uur 's ochtends tot 21:00 's avonds door Leeuwarden lopen en flyers uitdelen als promotie voor de Stichting Plotsdoven.


Bron: AnnieS