Image Vraag het aan Tolknet! In elke uitgave vindt u een vraag die te maken heeft met het inzetten van een tolk. Deze keer geeft Tolknet antwoord op de vraag:

Wat doet Tolknet met mijn persoonlijke informatie?

Wat privé is, blijft privé. Medewerkers van Tolknet hebben

een geheimhoudingsplicht. De geheimhoudingsplicht is vastgelegd in de arbeidsovereenkomst van de medewerkers. Deze afspraak blijft ook geldig wanneer medewerkers niet meer bij Tolknet werken. Als u een tolkaanvraag bij Tolknet doet, geeft u ons privé-informatie over de tolksituatie. U bepaalt altijd welke informatie u doorgeeft. Het is belangrijk om informatie van u te krijgen. We kunnen dan een geschikte tolk voor u zoeken.

 

Voorbeeld: u heeft een functioneringsgesprek op uw werk en u verwacht dat het niet goed gaat. Als u dit aan Tolknet doorgeeft, krijgt uw aanvraag extra prioriteit. Uw informatie wordt alleen bekend bij:

 

  • Tolknet
  • de tolk, om zich goed voor te bereiden.

 

Hoe zit het met uw persoonlijke gegevens zoals uw adres, burgerservicenummer (BSN) en geboortedatum? De tolk ontvangt van ons uw persoonlijke gegevens. De tolk heeft uw gegevens nodig voor de factuur die naar Menzis of UWV wordt gestuurd. Als u na afloop van het gesprek het formulier van de tolk ondertekent, kunt u uw gegevens zien. Op de factuur wordt niets vermeld over de inhoud van het gesprek.

 

Alleen de tolk die voor u komt tolken, ontvangt van Tolknet uw persoonlijke gegevens.

 

Geheimhoudingsplicht Tolken

Tolken hebben ook een geheimhoudingsplicht. Tolken mogen niet aan anderen vertellen voor wie ze getolkt hebben en wat er in het gesprek is besproken.

Heeft u een vraag aan Tolknet? Mail naar Janieke Gritter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Meer informatie? Website: www.tolknet.org, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 0346-332332, teksttelefoon 0346-332333, fax 0800-8655638.