Image SIGNAAL zet zich in voor een toegankelijke, inclusieve maatschappij voor doven en slechthorenden en wordt door de zeven landelijke belangenorganisaties voor doven en slechthorenden gedragen. SIGNAAL doet dit door te ijveren voor een verbetering van de toegankelijkheid van openbaar vervoer, acute zorg, ziekenhuizen, burgeralarmering, telecommunicatie en musea. Op dit moment laten heel wat instanties het nog na om bepaalde voorzieningen te treffen, met als gevolg dat doven en slechthorenden onvoldoende toegang hebben tot de beschikbare informatie of de

betreffende dienstverlening. Zo krijgen bezoekers van sommige musea een audiotour aangeboden, maar is er voor doven en slechthorenden vaak geen alternatief. Bij een giframp gaat de sirene, maar worden de dove en slechthorende burgers nie hoogte gebracht. Dat moet anders! Daarom informeert en lobbyt SIGNAAL en denkt constructief mee over oplossingen.

De website bundelt informatie en de activiteiten van SIGNAAL. De website is tegelijkertijd een bron van actuele informatie. Er is een nieuwspagina waarop recente ontwikkelingen verschijnen. Om op de hoogte te blijven kan men zich ook abonneren op de nieuwsbrieven van SIGNAAL. Via de meldpunten op de website worden doven en slechthorenden gevraagd om recente ervaringen met acute zorg en openbaar vervoer door te geven. Neem een kijkje en geef nu een SIG d!

Signaal streeft naar een maatschappij die ook voor doven en slechthorenden toegankelijk is.
Signaal is een samenwerkingsverband van de landelijke belangenorganisaties voor doven en slechthorenden: de NVVS, Stichting Plotsdoven, Dovenschap, SH Jong, SBNDJ/JongerenCommissie, FOSS en FODOK.