Image Het Nederlands team: v.l.n.r.: Herman Lether, Rudo Rijken
en coach Dennis Tjin-Asjoe
In het Duitse Mühlheim vinden de tweede wereldkampioenschappen voor doven plaats met Herman Lether en Rudo Rijken. Coach Dennis Tjin-Asjoe doet verslag… Op 1 oktober vertrekken we om 10.30 uur uit ‘meetingpoint’ Bunnik. We worden uitgezwaaid door Jan Bloemkolk van wie we ook het nodige materiaal aan vlaggen en vaantjes meekregen. Zo’n 2,5 uur later – verhoudingsgewijs om de hoek – arriveren we bij het  West Besten Hotel in Mühlheim.

Na het inkwartieren wandelden we rustig richting sporthal om het terrein te verkennen. We pikten daar nog net wat teamwedstrijden mee. Resultaat is dat Rusland wint, voor Japan (2e) en Litouwen (3e).

Rond 16.00 uur konden we onze eigen accreditatie regelen. Om 17.00 uur keerden we met de bus even snel terug naar het hotel. Na het omkleden trokken we direct weer richting hal. Na een diner (en enig ‘uitbuiken’) begon de training. Later op de avond in het hotel hebben we wat relaxed en doorgenomen wat er morgen (op de eerste wedstrijddag) ons stond te wachten. Ook maakten we nog even kennis met Hans Coolen en Aede Fontein  van het IT-team dat verantwoordelijk is voor de live scores die via toernooi.nl zijn te volgen.


2 oktober; de kop is er af...

We konden al vrij vroeg Marian Robbesom en haar broer Richard verwelkomen. Onze supportersgroep kwam hiermee op vier personen.

In de hal moet al snel gespeeld worden. Na enige aanpassing aan de omnstandigheden haalt Herman Lether de eerste winst binnen. Tegen de Zwitser Raphael Herman wint hij in drie games (21-19, 17-21 en 21-9).

Ook Rudo Rijken wint zijn eerste partij. Achteraf makkelijker dan verwacht. De Engelsman Alexander Hurley kan – eerlijk gezegd – achteraf als een warming up worden beschouwd (21-12, 21-10).

In de tweede ronde wacht voor Herman de Bulgaar Lyudmil Getov. Herman begint wat nerveus en te veel vechtend tegen zichzelf. Hij verliest de eerste game met 16-21. Maar herstel treedt in. De tweede game wordt met 21-11 gewonnen en de derde game is een ‘makkie’ (21-6).

Ook Rudo gaat op voor zijn tweede partij tegen Michael Behrendt (Duitsland). In ongeveer 20 minuten stap hij weer van de baan met de volle winst via de gamestanden 21-15 en 21-13. Een goede generale voor Rudo die op weg kan naar het dubbelspel van morgen.

Herman mocht als een van de laatsten nog een keer de baan op. Zijn tegenstander is een speler uit Kazachstan genaamd Dakhan Urazaliyev. Na precies 19 minuten is de partij voorbij zonder dat er overbodige energie is verspeeld (21-12, 21-8).

De eerste wedstrijddag zit er op met louter winstpartijen…We zijn benieuwd hoe het morgen gaat…

Bron: Nederlandse Badminton Bond