Image Een 29-jarige Vlaamse ingenieur heeft zelfmoord gepleegd omdat hij niet meer kon leven met zijn oorsuizingen. In zijn afscheidsbrief, die maandag werd afgedrukt in de krant Het Laatste Nieuws, vraagt de man aandacht voor het probleem dat veel jongeren hoorschade oplopen op festivals en door naar harde muziek te luisteren. Zelf kreeg hij daardoor op zijn zestiende ongeneeslijke aandoeningen die hem

permanente oorsuizingen bezorgden. Tinnitus zorgde ervoor dat hij geluid hoorde dat er niet was. Hyperacusis maakte hem overgevoelig voor lawaai. In zijn brief legt hij uit dat hij niet meer met mensen kon praten en ook niet naar zijn eigen stem kon luisteren, omdat dat pijn deed aan zijn oren.

Dietrich Hectors (29 jaar) heeft zijn leven beeindigd omdat zijn zware hyperacusis en tinnitus ondraaglijk werd. Op het NVVS-discussieforum over tinnitus, waar Dietrich een regelmatig bezoeker was, is geschokt en met medeleven gereageerd op zijn beslissing. Dietrich heeft een indrukwekkende afscheidsbrief gepubliceerd op internet. Met die brief vraagt hij aandacht voor het probleem dat veel jongeren gehoorschade oplopen op festivals en door harde muziek. Hij wil met zijn afscheidsbrief voorkomen dat anderen hetzelfde overkomt als hem.
Klik hier om de afscheidsbrief te lezen.
Klik hier voor het NVVS-discussieforum over tinnitus.

Bron: De Pers en NVVS